Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέλος το ΑΡΤ TV μετά το “γκάλοπ” για τον Ζακ – Καρατζαφέρης: “Διώκομαι από την κυβέρνηση”
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το ΑΡΤ TV μετά το “γκάλοπ” για τον Ζακ – Καρατζαφέρης: “Διώκομαι από την κυβέρνηση”

Τέλος για το ΑΡΤ – Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη «Το πρόστιμο του ΕΣΡ μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ΑΡΤ TV Γιώργος Καρατζαφέρης από τη συχνότητα του ΑΡΤ . Η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Οργάνου, για την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο ΑΡΤ TV αφορά στη μετάδοση του «γκάλοπ» μετά τη δολοφονία […]

Καρατζαφέρης.jpg

Τέλος για το ΑΡΤ – Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη

«Το πρόστιμο του ΕΣΡ μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ΑΡΤ TV Γιώργος Καρατζαφέρης από τη συχνότητα του ΑΡΤ .

Η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Οργάνου, για την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στο ΑΡΤ TV αφορά στη μετάδοση του «γκάλοπ» μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Το ΕΣΡ έκρινε πως υπάρχει προσβολή μνήμης νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραποίηση των γεγονότων.

Επίσης, η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να υπάρξει και ηθική κύρωση σε βάρος του καναλιού με τη μετάδοση περίληψης της απόφασης με κάρτα.

Κατά τη διάσκεψη, μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Π. Διαμαντάκου και Γ. Πλειός που είχαν προτείνει πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Μια ημέρα μετά την απόφαση του ΕΣΡ, στα γραφεία της Αρχής εστάλη απειλητικό σημείωμα κατά της ζωής των μελών του οργάνου και των οικογενειών τους, απαιτώντας την αναίρεση της απόφασης.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επεβλήθη στο κανάλι από το ΕΣΡ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε από την εκπομπή του ότι «ένα τεράστιο πρόστιμο που μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού.

Ούτως ή άλλως είχαμε πάθει ζημιά όταν ο ίδιος φορέας με γραμμή της κυβέρνησης μας έκανε τοπικούς από πανελλήνιους και χάσαμε τους πελάτες μας.

Ήταν 7-8 οδυνηροί μήνες, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από την 1η Ιανουαρίου. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά εμάς».

«Νιώθω ότι διώκομαι για ιδέες που δεν είναι αρεστές για την κυβέρνηση»

Όσον αφορά την απειλητική επιστολή που εστάλη στο ΕΣΡ μετά την επιβολή του προστίμου, είπε ότι υπήρξε προβοκάτσια χοντρή.

“Εστάλη επιστολή στο ΕΣΡ με φαξ που έλεγαν πρόστυχα πράγματα που δεν μας αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση. Στείλαμε επιστολή προς το ΕΣΡ στην οποία αναφέρεται ότι δεν εκφράζει το AΡT».

«Απαιτούμε τη διερεύνηση της επιστολής από τις αρχές της χώρας», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Θα πάρω ντουντούκες και θα οργώνω την Ελλάδα, δεν θα αφήσω την Ελλάδα στη μπολσεβίκικη νοοτροπία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις