Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο δικαστήριο Ισπανός κωμικός – Η κίνηση με τη σημαία που εξόργισε (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δικαστήριο Ισπανός κωμικός – Η κίνηση με τη σημαία που εξόργισε (vid)

Ενώπιον δικαστηρίου Ισπανός κωμικός Ντάνι Ματέο επειδή φύσηξε τη μύτη του με την ισπανική σημαία. Η κίνηση έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής του. Την καταγγελία για τον Ματέο έκανε ένωση αστυνομικών υπαλλήλων χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «προσβολή για την Ισπανία και τα σύμβολά της». Στην εκπομπή που μεταδόθηκε στην εκπομπή El Intermedio ο Ματέο […]

Ντάνι Ματέο

Ενώπιον δικαστηρίου Ισπανός κωμικός Ντάνι Ματέο επειδή φύσηξε τη μύτη του με την ισπανική σημαία.

Η κίνηση έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής του.

Την καταγγελία για τον Ματέο έκανε ένωση αστυνομικών υπαλλήλων χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «προσβολή για την Ισπανία και τα σύμβολά της».

Στην εκπομπή που μεταδόθηκε στην εκπομπή El Intermedio ο Ματέο εμφανίστηκε να φταρνίζεται και μετά να φυσάει τη μύτη του με την ισπανική σημαία πριν να ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν θέλω να προσβάλω τους Ισπανούς, τον βασιλιά ή τους Κινέζους που πωλούν αυτά τα πανιά».

Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο κωμικός εξέφρασε την ανησυχία του «γιατί προσαγάγουμε στο δικαστήριο έναν κλόουν γιατί έκανε τη δουλειά του. Ανησυχώ για την εικόνα που αυτό δίνει για τη σημαία και τη χώρα μου».

Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει την ανησυχία τους για την καταπίεση της ελευθερίας της έκφρασης.

Φέτος Ισπανός ράπερ υποχρεώθηκε να διαφύγει στο Βέλγιο προκειμένου να μην εκτίσει ποινή 3,5 ετών. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι στίχοι των τραγουδιών του προσβάλουν τον Βασιλιά της Ισπανίας και περιέχουν απειλές για τρομοκρατία.

Τον Σεπτέμβριο, Ισπανός ηθοποιός ανακρίθηκε για ανάρτησή του στο Facebook τον Ιούλιο του 2017 με την οποία είχε υπερασπιστεί τρεις γυναίκες που κατηγορήθηκαν για βλασφημία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις