Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καμμένος: Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η μισθοδοσία των ιερέων (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμμένος: Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η μισθοδοσία των ιερέων (vid)

Ο Πάνος Καμμένος ζητά να «κατοχυρωθεί συνταγματικά η μονιμότητα των ιερέων και η μισθοδοσία τους από το Κράτος» «Είχα την τιμή και ευλογία να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης. Και να ακούσω τις απόψεις τους για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Ιερώνυμου». Αυτό δήλωσε […]

Ο Πάνος Καμμένος ζητά να «κατοχυρωθεί συνταγματικά η μονιμότητα των ιερέων και η μισθοδοσία τους από το Κράτος»

«Είχα την τιμή και ευλογία να συναντηθώ με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης. Και να ακούσω τις απόψεις τους για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Ιερώνυμου».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι η πάγια θέση του ως αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ. και Προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος είναι ότι «θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία».

«Με τον Σεβασμιότατο και τον νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Κρήτης συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια.

Ο θεσμός της οικογένειας είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αλλαχθεί αυτό το άρθρο», τόνισε.

Όπως είπε, «όσον αφορά τους κληρικούς, όπως είπα και στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, η δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει πρώτον να κατοχυρωθεί συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος».

«Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία ουδείς έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και για την Εκκλησία και για το κράτος», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «συμφωνήσαμε και για το άρθρο 3, σε σχέση με την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία».

«Πιστεύω ότι η συζήτηση για τη συνταγματική αλλαγή θα γίνει με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας μας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις