Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι»: Ο βιασμός με το βούτυρο και η αποκάλυψη του Μπερτολούτσι
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι»: Ο βιασμός με το βούτυρο και η αποκάλυψη του Μπερτολούτσι

Η ερωτική σκηνή της Μαρία Σνάιντερ και του Μάρλον Μπράντον σε έναν βιασμό με βούτυρο, στην ταινία «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι». Οργή και αηδία είχε προκαλέσει στο Χόλιγουντ η αποκάλυψη το 2016 μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπερνάρντο Μπερτολούτσι παραδέχτηκε πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε […]

Η ερωτική σκηνή της Μαρία Σνάιντερ και του Μάρλον Μπράντον σε έναν βιασμό με βούτυρο, στην ταινία «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι».

Οργή και αηδία είχε προκαλέσει στο Χόλιγουντ η αποκάλυψη το 2016 μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπερνάρντο Μπερτολούτσι παραδέχτηκε πως η πρωταγωνίστρια δεν είχε συναινέσει για τη σκηνή.

«Η σκηνή με το βούτυρο ήταν μια ιδέα που είχα με τον Μάρλον εκείνο το πρωί πριν από το γύρισμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας από το 2013.

Σχετική εικόνα Σχετική εικόνα

Όπως λέει, αυτό που ήθελε να πετύχει είναι η Σνάιντερ να νιώσει πραγματικά ταπεινωμένη.

«Νομίζω ότι μίσησε εμένα και τον Μπράντο που δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύσει την ταπείνωση και την οργή της. Ήθελα να την νιώσει», προσθέτει.

Μετά την ταινία, η ηθοποιός δεν δέχτηκε να ξανακάνει γυμνή σκηνή σε ταινίες.

Το άκουσμα της είδησης σόκαρε το Χόλιγουντ

Η Τζέσικα Τσαστέιν έγραψε στο Twitter: «Όσοι αγαπάτε αυτή την ταινία, βλέπετε μία 19χρονη να βιάζεται από έναν 48χρονο άνδρα. Ο σκηνοθέτης σχεδίασε την επίθεσή της. Αισθάνομαι αηδιασμένη».

Ο Κρις Έβανς, από την πλευρά του, ανέφερε: «Δεν θα ξαναδώ με τον ίδιο τρόπο την ταινία, τον Μπερτολούτσι ή τον Μπράντο. Είναι αηδιαστικό. Αισθάνομαι οργή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ που έγραψε: «Είναι αποκαρδιωτικό και εξευτελιστικό. Και οι δύο είναι πολύ άρρωστα άτομα για να νομίζουν πως ήταν οκ».

Η Μαρία Σνάιντερ, η οποία πέθανε το 2011 -έπαιξε στη συνέχεια στο «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» του Μικελάτζελο Αντονιόνι- είχε δηλώσει ότι «βιάστηκε ταυτόχρονα από τον Μπερτολούτσι και από τον Μπράντο».

«Ο Μπράντο μου είχε πει: Μαρία, μην κάνεις έτσι, μια ταινία είναι. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, παρότι ο Μάρλον δεν το έκανε πραγματικά, εγώ έκλαιγα με πραγματικά δάκρυα».

«Ο Μάρλον Μπράντο δεν είχε την κομψότητα να μου ζητήσει ούτε συγγνώμη μετά τη σκηνή με το βούτυρο», είχε δηλώσει η Μαρία Σνάιντερ σε συνέντευξή της στην «Daily Mail». Όσο για τον Μπερτολούτσι, συνέχισε η Σνάιντερ, «ένιωσε ενοχές, αλλά…».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις