Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αχρείαστα πλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης, καταγγέλλει ο Σταϊκούρας – “Αυτός ο κύκλος κλείνει”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχρείαστα πλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης, καταγγέλλει ο Σταϊκούρας – “Αυτός ο κύκλος κλείνει”

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αχαΐας, μίλησε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. Εκεί τόνισε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε μία κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας». Όπως προσέθεσε, «η χώρα επιτυγχάνει αχρείαστα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας. Το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή οι οφειλές των πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία […]

Σταϊκούρας

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Αχαΐας, μίλησε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκεί τόνισε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε μία κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας».

Όπως προσέθεσε, «η χώρα επιτυγχάνει αχρείαστα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας.

Το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή οι οφειλές των πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχει εκτοξευθεί κατά 60% από το τέλος του 2014.

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών».

Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, σημείωσε ότι διαρκώς υποχωρεί και συμπλήρωσε ότι «το κράτος χρωστάει διαρκώς στους Έλληνες πολίτες».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είπε ότι «συνεχώς κατρακυλάει προς τα κάτω, προκειμένου να στηρίξει δήθεν ευεργετικές κυβερνητικές πολιτικές».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «ευτυχώς αυτός ο κύκλος, της αβεβαιότητας, των ιδεοληψιών και της αυταπάτης ολοκληρώνεται. Ανοίγει με την ψήφο των πολιτών είναι ένας νέος κύκλος ευθύνης, ρεαλισμού και υπευθυνότητας».

«Ανοίγει ένας νέος κύκλος με τη Νέα Δημοκρατία, με ένα ρεαλιστικό ολοκληρωμένο σχέδιο επίτευξης υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας καλών ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, καθώς και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» προσέθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις