Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / 28 γκαλερί και 450 καλλιτέχνες, για λίγες μέρες, στην 3η Art Thessaloniki
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

28 γκαλερί και 450 καλλιτέχνες, για λίγες μέρες, στην 3η Art Thessaloniki

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, η 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα 10,9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση φέρνει στη Θεσσαλονίκη 28 γκαλερί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα αντιπροσωπεύσουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω […]

Θεσσαλονίκη

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, η 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα 10,9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση φέρνει στη Θεσσαλονίκη 28 γκαλερί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα αντιπροσωπεύσουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω 1.500 έργων.

Θα περιλαμβάνει 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτς.

Τιμώμενος καλλιτέχνης θα είναι ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 3ης Art Thessaloniki, συμπεριλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον Λευκάδιο Χερν (Γιάκομο Κοϊζούμι).

Στις 23/11, στις 18.00, ο καθηγητής φιλοσοφίας του New York College, Γιάννης Φίκας, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Συμβολικά στοιχεία στα έργα του Λευκάδιου Χέρν».

Μία ώρα νωρίτερα, στις 23/11, η εικαστικός Vena Naskrecka θα παρουσιάσει μια περφόρμανς.

Σε συνέχεια αυτής της παράστασης, στον ίδιο χώρο, η εικαστικός Μαρία Κομπατσάρη θα αφηγηθεί σύντομες ιστορίες του Λευκάδιου Χέρν.

Η αφήγηση των σύντομων ιστοριών θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 12:00.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τους επισκέπτες στους χώρους των γκαλερί και των μουσειακών εκθέσεων.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα τη ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου, Vincent Van Gogh, στον ειδικό χώρο των παρουσιάσεων.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 17:00, θα εμφανισθεί το νεανικό μουσικό σχήμα “Percussionistas”.

Στις 19:00 θα εμφανισθεί ο διεθνούς φήμης τενόρος Φίλιππος Μοδινός, που θα τραγουδήσει δημοφιλείς άριες από γνωστά έργα της όπερας.

Το Σάββατο 24/11, στις 21:00, το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών, “Alma Kalma”, θα παρουσιάσει το project PIETA.

Η νύχτα του Σαββάτου θα κλείσει με ένα μουσικό-χορευτικό πάρτυ, που θα επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης Dj Dest.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις