Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο πρίγκιπας Σαλμάν πίσω από τη δολοφονία Κασόγκι, λέει η Hurriyet
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Σαλμάν πίσω από τη δολοφονία Κασόγκι, λέει η Hurriyet

Η CIA έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ποιος έδωσε την εντολή θανάτου του Τζαμάλ Κασόγκι. Πρόκειται για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο πρίγκιπας ακούγεται να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν». Την πληροφορία μεταδίδει η τουρκική Hurriyet Daily News. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ριάντ […]

Κασόγκι-πρίγκιπας-Σαουδάραβας

Η CIA έχει στην κατοχή της ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ποιος έδωσε την εντολή θανάτου του Τζαμάλ Κασόγκι.

Πρόκειται για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο πρίγκιπας ακούγεται να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν».

Την πληροφορία μεταδίδει η τουρκική Hurriyet Daily News.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ριάντ Άντελ Αλ Τζουμπέιρ είχε δηλώσει ότι αυτό  «δεν έχει καμιά βάση στην αλήθεια».

Έκανε λόγο, επίσης, για «κόκκινη γραμμή» μιλώντας για τα αιτήματα να αναγνωριστεί η ευθύνη του πρίγκιπα για τη δολοφονία.

Αυτή η αντίδραση ήρθε μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η CIA συνδέει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο με την δολοφονία.

Σε συνέντευξη του, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας επισήμανε ακόμη μια διαβεβαίωση στην οποία προέβη η Άγκυρα.

Όπως είπε, η Άγκυρα διαβεβαίωσε το Ριάντ πως όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως η δολοφονία του Κασόγκι διατάχθηκε από το ανώτατο επίπεδο των αρχών του βασιλείου, «δεν είχε σκοπό τον πρίγκιπα διάδοχο με αυτό το σχόλιο».

Όπως σημειώνουν με νόημα τα ξένα πρακτορεία, η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις