Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Εισαγγελική παρέμβαση για την φραστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για την φραστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο

Προκαταρκτική εξέταση για την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά Η επίθεση έγινε μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Την έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Αυτό, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες […]

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Προκαταρκτική εξέταση για την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά

Η επίθεση έγινε μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ.

Την έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Αυτό, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Αναφορά για το ζήτημα είχε αποστείλει στην Εισαγγελία και το ΕΣΡ και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

Το θέμα προκάλεσε αντίδραση και από τους συναδέλφους του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στήριξης στον αδελφό του

«Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε.

Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας».

Αναλυτικά το post του Γιάννη:

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου. Και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος άμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου.

Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα.

Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας.

Δείτε ακόμη:

Στηρίζει Τσουκαλά ο Καραπαπάς για Αντετοκούνμπο: «Ξεφτιλισμένοι και ψεύτες»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις