Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΚΕ: Επίθεση της αστυνομίας κατά μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Επίθεση της αστυνομίας κατά μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών

Θέση πήρε το ΚΚΕ για την στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την “απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών. Όλοι αυτοί, κατά […]

ΚΚΕ

Θέση πήρε το ΚΚΕ για την στάση της Αστυνομίας στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την “απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών.

Όλοι αυτοί, κατά το κομμουνιστικό κόμμα ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας.

“Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή.

Άλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται “κεκλεισμένων των θυρών” μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της” σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το “ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους”.

Η εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Γαβρόγλου, είχε θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, επιχείρησαν να εισέλθουν στην εκδήλωση για να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.

Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις