Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

27

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους: «Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας άθεος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους: «Εγώ είμαι χριστιανός, ο Τσίπρας άθεος»

Τους τόνους ανεβάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις παρά το γεγονός ότι και οι ιερείς θα πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία. Η ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση που χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία και τάσσεται με το μέρος των κληρικών που ανησυχούν πως θα τεθούν εκτός Δημοσίου. Ο διάλογος […]

αξιωματική-αντιπολίτευση.jpg

Τους τόνους ανεβάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις παρά το γεγονός ότι και οι ιερείς θα πληρώνονται από τα κρατικά ταμεία.

Η ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση που χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία και τάσσεται με το μέρος των κληρικών που ανησυχούν πως θα τεθούν εκτός Δημοσίου.

Ο διάλογος

Πληροφορίες από πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με τον Αρχιεπίσκοπο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Ιερώνυμος θα μεταβεί στο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε μια ημέρα πριν από την συμφωνία, στην Αρχιεπισκοπή.

Το ίδιο πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο και έγινε ο εξής διάλογος:

«Μακαριότατε, μην κάνετε τη συμφωνία σε αυτή την παρούσα στιγμή. Περιμένετε να κάνουμε συμφωνία όταν η ΝΔ έρθει στην εξουσία».

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε, «δεν μπορώ να μην τα συζητήσω με τον πρωθυπουργό. Και όταν έρθεις εσύ με το καλό, θα συμφωνήσω και με σένα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο, να θέσει προς συζήτηση στην Ιεραρχία την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τη θρησκευτική ουδετερότητα.

Οι διαρροές για «χριστιανό Μητσοτάκη» και «άθεο» Τσίπρα

Σύμφωνα με «διαρροές» που δημοσιεύονται στον Τύπο («Αυγή», «Εφημερίδα των Συντακτών»), ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αρχιεπίσκοπο «εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία.

Κύκλοι της Εκκλησίας αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο, η αρχική αντίδραση της ΝΔ στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία ήταν θετική.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση στηρίζεται στα δημοσιεύματα του Τύπου.

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοιά του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία.

Ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος!

Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό.

Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις