Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η απάντηση της Μέι στους υπουργούς της: Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στη συμφωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση της Μέι στους υπουργούς της: Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στη συμφωνία

Η Τερέζα Μέι διεμήνυσε στους υπουργούς της ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική, στη συμφωνία για το Brexit που τους παρουσίασε την Τετάρτη. «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στο τραπέζι. Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την ΕΕ». Αυτά αναφέρει η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε άρθρο της στην εφημερίδα Sun on Sunday. […]

Μέι

Η Τερέζα Μέι διεμήνυσε στους υπουργούς της ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική, στη συμφωνία για το Brexit που τους παρουσίασε την Τετάρτη.

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στο τραπέζι. Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στην οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την ΕΕ».

Αυτά αναφέρει η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε άρθρο της στην εφημερίδα Sun on Sunday.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της θέλουν επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου της συμφωνίας.

«Εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία, απλά θα μας γυρίσουν στην αφετηρία. Θα υπάρξει μεγαλύτερη διχογνωμία, και δεν θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε αυτό που ψήφισε ο βρετανικός λαός», τονίζει η Μέι.

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου την περασμένη Τετάρτη, η Μέι βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο επικίνδυνη κρίση στην πρωθυπουργία της.

Ο υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, και άλλοι τρεις υπουργοί παραιτήθηκαν την Πέμπτη, αντιδρώντας στη συμφωνία.

Άλλοι αντάρτες βουλευτές στο κόμμα της μιλούν ανοικτά για αποπομπή της Μέι και προειδοποιούν ότι η συμφωνία για το Brexit δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο.

Οι υποστηρικτές του Brexit ισχυρίζονται ότι η μεταβατική περίοδος δημιουργεί τον κίνδυνο να συνεχίσει να υπόκειται η Βρετανία στους κανόνες της ΕΕ επ’ αόριστον.

Πάνω από 200 Συντηρητικοί βουλευτές έχουν απευθύνει επιστολές στη Μέι ζητώντας της να αποχωρήσει.

Χρειάζονταν συνολικά 48 τέτοια αιτήματα για να εκκινήσει μια διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας.

Οι Sunday Times ανέφεραν επίσης ότι έχει δοθεί εντολή στον βρετανικό στρατό να εντείνει τους προληπτικούς σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης.

Αυτό, προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η δημόσια τάξη σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα ύστερα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις