Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επιβάτης έκανε αγωγή σε αεροπορική εταιρεία επειδή κάθισε «δίπλα σε υπέρβαρο»
ΚΟΣΜΟΣ

Επιβάτης έκανε αγωγή σε αεροπορική εταιρεία επειδή κάθισε «δίπλα σε υπέρβαρο»

Ένας επιβάτης της British Airways κατέθεσε αγωγή εις βάρος της αεροπορικής εταιρείας ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 ευρώ. Ο λόγος, όπως κατέθεσε σε δικαστήριο, ήταν ότι τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί σε ένα κάθισμα δίπλα σε έναν υπέρβαρο επιβάτη. O Στίβεν Πρόσερ, 51 ετών, ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη […]

επιβάτης

Ένας επιβάτης της British Airways κατέθεσε αγωγή εις βάρος της αεροπορικής εταιρείας ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 ευρώ.

Ο λόγος, όπως κατέθεσε σε δικαστήριο, ήταν ότι τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί σε ένα κάθισμα δίπλα σε έναν υπέρβαρο επιβάτη.

O Στίβεν Πρόσερ, 51 ετών, ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη πτήση από την Μπανγκόγκ ως το Λονδίνο.

Ο Πρόσερ έχει ύψος 1,60μ και ο συνεπιβάτης στην πτήση είχε 1,93μ και ζύγιζε 140 κιλά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν παραπονέθηκε στον διπλανό του γιατί έδειχνε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με το βάρος του.

Παραπονέθηκε όμως στο πλήρωμα του αεροσκάφους. Το πλήρωμα φέρεται να του απάντησε ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην πτήση με το Boeing 777.

Έτσι, δεν του επέτρεψε να αλλάξει θέση με κάποιον άλλον.

Ο Πρόσερ, δήλωσε ότι ήταν τόσο στριμωγμένος στο κάθισμά του που έκτοτε έχει συνεχείς πόνους στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη.

Εξήγησε μάλιστα ότι η άβολη στάση στην οποία υποχρεώθηκε να βρίσκεται καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποίησε έναν παλιό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη.

Το γεγονός αυτό, καθιστά απαγορευτικό να εργάζεται υπερωρίες. Επιπλέον υποστηρίζει ότι εξαιτίας του συνεχούς πόνου δεν έχει καθόλου ενέργεια.

Αυτό, έχει επηρεάσει την σχέση με την σύντροφό του και τον έχει υποχρεώσει να εγκαταλείψει την ποδηλασία βουνού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Πρόσερ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα στη διάρκεια της πτήσης. Μάλιστα, κάποιες ώρες… «κοιμόταν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις