Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εντοπίστηκε το υποβρύχιο ARA San Juan – Έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το υποβρύχιο ARA San Juan – Έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του

Η εταιρεία Ocean Infinity, στην οποία ανέθεσαν οι αρχές της Αργεντινής την έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου ARA San Juan, το βρήκε την Παρασκευή. To υποβρύχιο είχε εξαφανιστεί την 15η Νοεμβρίου 2017. Την εύρεσή του γνωστοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας μέσω Twitter. “Η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την […]

San

Η εταιρεία Ocean Infinity, στην οποία ανέθεσαν οι αρχές της Αργεντινής την έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου ARA San Juan, το βρήκε την Παρασκευή.

To υποβρύχιο είχε εξαφανιστεί την 15η Νοεμβρίου 2017. Την εύρεσή του γνωστοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας μέσω Twitter.

“Η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan».

Αυτό ανέφερε ανάρτησή του το επιτελείο. Οι αρχές της Αργεντινής, που είχαν αναστείλει τις έρευνες, αποφάσισαν αυτές να ξαναρχίσουν στα τέλη του Οκτωβρίου.

Το υποβρύχιο, με 44 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε αφού ανέφερε ότι είχε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Στις έρευνες είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες.

Η απώλεια του υποβρυχίου οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις