Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Οι τρεις Έλληνες της κοκαΐνης – Προσδοκώμενο κέρδος 11.000.000 ευρώ (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρεις Έλληνες της κοκαΐνης – Προσδοκώμενο κέρδος 11.000.000 ευρώ (pics-vid)

Οι τρεις Έλληνες της κοκαΐνης, του Πέτρου Καρσιώτη Γιος αστρολόγου με πολλές εμφανίσεις στο παρελθόν στην τηλεόραση, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, ιδιοκτήτης μάντρας πώλησης αυτοκινήτων κι ένας σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών άνδρας με ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία, εμπλέκονται σύμφωνα με τις αρχές στη μεταφορά 380 κιλών κοκαΐνης! Το ιστιοφόρο, […]

Οι τρεις Έλληνες της κοκαΐνης, του Πέτρου Καρσιώτη

Γιος αστρολόγου με πολλές εμφανίσεις στο παρελθόν στην τηλεόραση, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, ιδιοκτήτης μάντρας πώλησης αυτοκινήτων κι ένας σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών άνδρας με ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία, εμπλέκονται σύμφωνα με τις αρχές στη μεταφορά 380 κιλών κοκαΐνης!

Το ιστιοφόρο, που επρόκειτο να μεταφέρει την τρομακτική ποσότητα από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, το μπλόκαραν οι αρχές πριν αποπλεύσει από λιμάνι της χώρας αυτής και συνέλαβαν το πλήρωμα.

Παράλληλα ενημερώθηκε για τις συλλήψεις η Δίωξη Ναρκωτικών στην Αθήνα η οποία προχώρησε κι αυτή στις συλλήψεις των τριών ατόμων στην Αττική, που θεωρούνται οι χρηματοδότες και οργανωτές της μεταφοράς.

Πριν από δύο μήνες περιήλθαν οι πληροφορίες στη Δίωξη Ναρκωτικών για την επικείμενη μεταφορά κοκαΐνης στην Αυστραλία όπου θα επωλείτο έναντι 80 έως 100.000 ευρώ το κιλό. Προσδοκώμενο κέρδος 11.000.000 ευρώ.

Το περίγραμμα της υπόθεσης έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

«Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η δράση διεθνικού κυκλώματος μεταφοράς ναρκωτικών δια θαλάσσης με ιστιοπλοϊκά σκάφη, με έδρα το Εκουαδόρ.

Τα εδρεύοντα εκεί μέλη είχαν συνεργούς και στην χώρα μας, που αναλάμβαναν τη διαδικασία του εφοδιασμού των σκαφών με βοηθητικούς χώρους και εξαρτήματα αναγκαία για τον πλου, καθώς και με την ανεύρεση πληρωμάτων.

Προ διμήνου περίπου, εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη του κυκλώματος στο Εκουαδόρ, καθώς και ιστιοπλοϊκό σκάφος, το οποίο ανήκε στην εγκληματική οργάνωση, και αποτελούσε το μέσο μεταφοράς της κοκαΐνης και ταυτοποιήθηκαν και στην Ελλάδα οι συνεργοί των μελών της οργάνωσης στην αλλοδαπή.

Επίσης, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι είχαν επιφορτισθεί με τον εξοπλισμό των σκαφών, τον εφοδιασμό τους με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους, καθώς και την αναζήτηση πληρωμάτων, τον καθορισμό του προορισμού και τον συντονισμό εν γένει της επικείμενης μεταφοράς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις