Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αιματηρές ληστείες οδηγών με “παγίδες” μικρά παιδιά, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματηρές ληστείες οδηγών με “παγίδες” μικρά παιδιά, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Μέχρι και μικρά παιδιά έριχναν στο οδόστρωμα, σε οδούς του Μενιδίου, μέλη συμμορίας ληστών για να αναγκάσουν τους διερχόμενους οδηγούς να σταματήσουν πιστεύοντας ότι ήταν τραυματισμένα! Όμως, αυτό ήταν μόνο το σχέδιο των μελών της συμμορίας. Τα παιδιά, ξαφνικά πετάγονταν πάνω και οι ενήλικες ορμούσαν στον εκάστοτε ακινητοποιημένο και τρομαγμένο οδηγό, τον […]

Περιπολίες της ΕΛΑΣ

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέχρι και μικρά παιδιά έριχναν στο οδόστρωμα, σε οδούς του Μενιδίου, μέλη συμμορίας ληστών για να αναγκάσουν τους διερχόμενους οδηγούς να σταματήσουν πιστεύοντας ότι ήταν τραυματισμένα!

Όμως, αυτό ήταν μόνο το σχέδιο των μελών της συμμορίας.

Τα παιδιά, ξαφνικά πετάγονταν πάνω και οι ενήλικες ορμούσαν στον εκάστοτε ακινητοποιημένο και τρομαγμένο οδηγό, τον χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές και άρπαζαν μετρητά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο αξίας έβρισκαν.

Στην παγίδα των… τραυματισμένων μικρών παιδιών στη μέση των δρόμων στην περιοχή του Μενιδίου, είχαν πέσει και οδηγοί ταξί αλλά και πεζοί. Οι τελευταίοι με κάπως διαφορετική μέθοδο.

Τα μέλη της ομάδας ληστών των Ρομά, πλησίαζαν ζητούσαν δήθεν τσιγάρο ή κάποια πληροφορία και ξαφνικά άρχιζε για το θύμα ο εφιάλτης της βίας που ασκούσαν για να τον ληστέψουν.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς και πεζούς καθώς και σε αναμένοντες επιβάτες σε στάση τρένων στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, μέλη της σπείρας. Επιπλέον για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένα άτομο, το οποίο βρίσκεται προφυλακισμένο για όμοια αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία,  οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, και με διάφορες τακτικές (εμπόδια στο οδόστρωμα, ανήλικα άτομα στη μέση του δρόμου, πρόφαση ότι θέλουν τσιγάρο, ρίψη αντικειμένων κλπ) ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς φορτηγών καθώς και οδηγούς ταξί.

Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής βίας, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα. Με τη χρήση διαφόρων προφάσεων, διέπρατταν ληστείες σε βάρος αναμενόντων επιβατών σε στάση τρένων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι  περιπτώσεις ληστειών στην περιοχή των Αχαρνών.

Επισημαίνεται ότι ο δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις