Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Hello from Banksy»: Καλλιτέχνης αυτοκαταστρέφει έργα τέχνης
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Hello from Banksy»: Καλλιτέχνης αυτοκαταστρέφει έργα τέχνης

Μετά τον Banksy κι άλλος καλλιτέχνης αυτοκαταστρέφει έργα τέχνης Στις αρχές Οκτωβρίου, σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, μια Ευρωπαία συλλέκτρια έργων τέχνης πλειοδότησε με 1,18 εκατομμύρια ευρώ για τον πίνακα «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Banksy. Αμέσως μετά ο πίνακας καταστράφηκε από καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυφά ενσωματωμένος στην κορνίζα. Το περιστατικό […]

Hello from Banksy

Μετά τον Banksy κι άλλος καλλιτέχνης αυτοκαταστρέφει έργα τέχνης

Στις αρχές Οκτωβρίου, σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, μια Ευρωπαία συλλέκτρια έργων τέχνης πλειοδότησε με 1,18 εκατομμύρια ευρώ για τον πίνακα «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» του Banksy.

Αμέσως μετά ο πίνακας καταστράφηκε από καταστροφέα εγγράφων που ήταν κρυφά ενσωματωμένος στην κορνίζα.

Η ιδέα είναι απλή. Εχεις ένα εργο τέχνης σε κορνίζα

Το περιστατικό έδωσε ιδέα στον Λέσα Λιμόνοφ (Lesha Limonov), έναν graphic designer από την Μπελαρούς.

Ο Λευκορώσος σχεδιαστής δημιούργησε κάρτες που απεικονίζουν σπουδαία έργα τέχνης που στεγάζονται σε μεγάλα μουσεία και οι οποίες «κλείνουν το μάτι» στον Banksy και την έμπνευσή του να αυτοκαταστραφεί το έργο του με το που κατακυρώθηκε σε φιλότεχνο αγοραστή.

Και με μία κίνηση αυτο, μπορεί να αυτοκαταστραφεί

Οι κάρτες είναι κατασκευασμένες με πλαίσιο χάρτινη κορνίζα στο έργο ζωγραφικής που απεικονίζεται και το οποίο μπορείς να τραβήξεις από το κάτω μέρος της «κορνίζας» και να διαπιστώσεις πώς το κάτω μισό του έργου είναι κομματιασμένο λουρίδες!

Ο Λιμόνοφ βάφτισε τη σειρά καρτών του «Hello from Banksy».

Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει αυτό που έκανε ο Banksy με τον πίνακά του στη δημοπρασία στον Sotheby's «Hello from Banksy» Αποτέλεσμα εικόνας για Hello from Banksy Αποτέλεσμα εικόνας για Hello from Banksy
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις