Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ – Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο. Δεν έγινε γνωστό ποια ή ποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ συνελήφθη το πρωί της Τρίτης. Οι αρχές έκαναν έρευνα στη βίλα του, στο πλαίσιο της πολύκροτης φερόμενης υπόθεσης […]

Ριμπολόβλεφ.jpg

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο. Δεν έγινε γνωστό ποια ή ποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ συνελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Οι αρχές έκαναν έρευνα στη βίλα του, στο πλαίσιο της πολύκροτης φερόμενης υπόθεσης απάτης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος τριών ακόμη κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι και τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο.

Πρόκειται για τη δικηγόρο του Ριμπολόβλεφ, Τετιάνα Μπερσεντά, όπως και τη σύζυγο και τον γιο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μοναδκό, Φιλίπ Ναρμινό.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την υπόθεση «Monaco Gate»

Το σκάνδαλο στοίχισε τη θέση δυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του πριγκιπάτου, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντάλλασσαν ύποπτα μηνύματα με την δικηγόρο του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Τατιάνα Μπέρσεντα, ώστε να πάρουν αποφάσεις υπέρ του στην δικαστική διαμάχη του με τον Ελβετό έμπορο τέχνης, Υβ Μπουβιέ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ φέρεται ότι έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές αρχές του Μονακό.

Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπολόβλεφ.

Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της AS Monaco αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις