Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οι δανειστές βάζουν “φρένο” στα σχέδια της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι δανειστές βάζουν “φρένο” στα σχέδια της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις

Πίσω πάνε οι δανειστές τα σχέδια της κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην εφορία. Στις Βρυξέλλες δεν βλέπουν θετικά μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τα τεχνικά κλιμάκια των […]

Φρένο-στα-σχέδια-για-τις120-δόσεις.jpg

Πίσω πάνε οι δανειστές τα σχέδια της κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην εφορία.

Στις Βρυξέλλες δεν βλέπουν θετικά μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιδιώκοντας να τους πείσει να δεχθούν μια νέα ρύθμιση την οποία θέλει να εντάξει στις προεκλογικές παροχές.

Τι δηλώνει ο Τάσος Πετρόπουλος

Σε συνέντευξή του στα Νέα ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει ότι έχει ήδη συσταθεί διυπουργική ομάδα εργασίας.

Η ομάδα θα επεξεργάζεται ρύθμιση οφειλών με απλοποιημένες διαδικασίες για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στον υπάρχοντα εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση. Σε αυτή θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού.

Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.

Θα προβλέπεται κούρεμα έως 85% στα πρόστιμα αλλά και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι θα εξαιρούνται από τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών υποχρεώσεων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις