Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν οι Έλληνες – Ο Σόρος και το Σκοπιανό
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τη Νέα Δημοκρατία επιλέγουν οι Έλληνες – Ο Σόρος και το Σκοπιανό

Τη Νέα Δημοκρατία θέλουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή τους για το πρόσωπο «των ημερών», Τζορτζ Σόρος. Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία διατηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα που αγγίζει το διψήφιο νούμερο, ενώ προβλέπεται πεντακομματική Βουλή. Η έρευνα έγινε από τη 1η Νοεμβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, σε […]

Τι πιστεύουν οι Έλληνες.jpg

Τη Νέα Δημοκρατία θέλουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή τους για το πρόσωπο «των ημερών», Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία διατηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα που αγγίζει το διψήφιο νούμερο, ενώ προβλέπεται πεντακομματική Βουλή. Η έρευνα έγινε από τη 1η Νοεμβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, σε δείγμα 1000 ενηλίκων ατόμων πανελλαδικά.

Όπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 84% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 53%.

Στην τρίτη θέση με μικρές διαφορές μεταξύ τους είναι η Χρυσή Αυγή (6.9%), το ΚΙΝΑΛ (6.5%), το ΚΚΕ (6.0%)

Για την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να παλεύει η Ένωση Κεντρώων (με 2.5%) , ενώ εντυπωσιακή είναι η εμφάνιση του κόμματος «Ελληνική Λύση» με 2.6%.

Ακολουθούν το ΛΑΕ με 1.9%, οι ΑΝΕΛ 1.8%, το «Ποτάμι» με 1.8% και η «Πλεύση Ελευθερίας» με 1%.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φτάνει στο 12%.

«Ο Τζόρτζ Σόρος παρεμβαίνει στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στο ερώτημα για τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος – στον απόηχο των καταγγελιών Καμμένου.

Το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ενώ ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Μόνο το 17% δηλώνει ότι ο Τζόρτζ Σόρος δεν παρεμβαίνει στη χώρα.

«Να συγκαλέσει σύσκεψη αρχηγών ο ΠτΔ»

Αναφορικά με τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 56% θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιο το Σκοπιανό. Το ίδιο ποσοστό κρίνει αρνητικά την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις