Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 5 σημάδια για την επιρροή του άγχους στο δέρμα σας
ΥΓΕΙΑ

5 σημάδια για την επιρροή του άγχους στο δέρμα σας

Το άγχος είναι πλέον ένας καθημερινός συνοδοιπόρος στη ζωή, λόγω των έντονων ρυθμών, της ψυχολογικής πίεσης και των προβλημάτων που ανακύπτουν στη ρουτίνα.   Ωστόσο πλέον η επίδραση του άγχους είναι δεδομένη και στην υγεία, με τα σημάδια του να είναι εμφανή στην επιδερμίδα. Οι παρακάτω ενδείξεις είναι αποκαλυπτικές για την επιρροή του στρες στην […]

Το άγχος είναι πλέον ένας καθημερινός συνοδοιπόρος στη ζωή, λόγω των έντονων ρυθμών, της ψυχολογικής πίεσης και των προβλημάτων που ανακύπτουν στη ρουτίνα.  

Ωστόσο πλέον η επίδραση του άγχους είναι δεδομένη και στην υγεία, με τα σημάδια του να είναι εμφανή στην επιδερμίδα. Οι παρακάτω ενδείξεις είναι αποκαλυπτικές για την επιρροή του στρες στην υγεία σας.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας 

Η αντιμετώπιση του άγχους με έναν υγιή τρόπο δε σας κάνει μόνο πιο ευτυχισμένη. Σας βοηθά να διατηρήσετε έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος και να λάμπετε. Δυστυχώς, το άγχος μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα όργανα σας, καθώς και τα τριχοειδή αγγεία κάτω από τα μάτια σας. Αυτά είναι εύθραυστα, οπότε όταν σπάσουν, θα δείχνετε κουρασμένη, με μαύρους κύκλους. 

Νέες ρυτίδες 

Το άγχος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τη χημεία του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να εμφανίζονται γρηγορότερα. Όταν είστε λυπημένη ή ανήσυχη, κλαίτε ή δεν κοιμάστε καλά, είναι πολύ πιο πιθανό να δείτε γραμμές γύρω από το μέτωπο και το στόμα σας ή κάτω από τα μάτια σας. 

Αλλαγές στο δέρμα 

Αίσθημα φαγούρας, ξηροδερμία ή ασυνήθιστες κυψέλες καθώς το άγχος μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή, η οποία συνήθως προκαλεί εξανθήματα, ροδόχρου ακμή, ή έκζεμα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό να βλέπετε αλλαγές στην υγρασία του δέρματος. 

Η ακμή ενηλίκων είναι ένας άλλος τρόπος που μπορεί να εκδηλωθεί το στρες στο πρόσωπό σας. 

Τριχόπτωση 

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ξαφνική απώλεια μαλλιών, αναστρέφοντας το στάδιο της ανάπτυξης του θυλακίου της τρίχας, το οποίο από μια ενεργή φάση περνάει σε μια φάση ανάπαυσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα βασικό σημάδι άγχους. Αν το έχετε, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι το προκάλεσε, ανατρέχοντας πίσω στον χρόνο. Ευτυχώς, με την ηρεμία και τη διαχείριση του στρες, τα μαλλιά σας θα αυξηθούν. 

Κουρασμένη όψη 

Αν ο περίγυρός σας αρχίσει να σας ρωτάει αν είστε κουρασμένη ή αν σας απασχολεί κάτι τώρα τελευταία, δώστε σημασία. Η παρατήρησή τους μπορεί να είναι ένα «καμπανάκι» ότι το άγχος σας έχει αποτυπωθεί στην εμφάνισή σας. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις