Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βουλευτές, να ορκίζονται χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βουλευτές, να ορκίζονται χωρίς αναφορά στην Αγία Τριάδα

Αλλαγές στην κατεύθυνση της ανεξιθρησκίας όσον αφορά τον όρκο που δίνουν πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι βουλευτές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Συνταγματική Αναθεώρηση. Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν ορκίζεται λέει: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ […]

Αλλαγές στην κατεύθυνση της ανεξιθρησκίας όσον αφορά τον όρκο που δίνουν πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι βουλευτές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν ορκίζεται λέει:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον όρκο του προέδρου της Δημοκρατίας:

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, θα μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, θα υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, θα προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

Σήμερα οι βουλευτές όταν ορκίζονται λένε:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον όρκο των βουλευτών:

Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις