Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος από Μόσχα: Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και την Ορθόδοξη πίστη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος από Μόσχα: Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και την Ορθόδοξη πίστη

Ελλάδα και Ρωσία μπορούν να συνεννοούνται και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης και των λαών των δύο χωρών, σημειώνει σε δήλωσή του ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, και ανέφερε ότι η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα μπορεί να εγκαινιάσει […]

Ελλάδα και Ρωσία μπορούν να συνεννοούνται και να συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης και των λαών των δύο χωρών, σημειώνει σε δήλωσή του ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, και ανέφερε ότι η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα μπορεί να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις. 

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Shoigu. Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν παραδοσιακές σχέσεις και στον αμυντικό και στο διπλωματικό τομέα. Φέτος κλείσαμε 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο λαοί, ανεξαρτήτως του διεθνούς περιβάλλοντος, μπορούν και συνεννοούνται, μπορούν και συνεργάζονται μεταξύ τους, προς όφελος της ειρήνης, της δημοκρατίας και προς όφελος των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδος», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε.

«Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ιδιαίτερα μέσα από την Ορθόδοξη πίστη. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Συμφωνήσαμε ότι θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα προκειμένου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και η διοργάνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, να μπορέσουν να ανοίξουν μια καινούργια εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Στις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Κρεμλίνο.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις