Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εντοπίστηκε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων – Κατασχέσεις αξίας 3 εκατομμυρίων (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων – Κατασχέσεις αξίας 3 εκατομμυρίων (pics)

  Παράνομο εργοστάσιο παρασκευής, συσκευασίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η αστυνομία στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη έρευνα αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 23 τόνοι λαθραίου καπνού, ενώ σύμφωνα με την Αστνομία, οι αξιωματικοί απέτρεψαν οικονομική ζημία 3.700.000 […]

 

ergostasio_tsigarwn8

Παράνομο εργοστάσιο παρασκευής, συσκευασίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η αστυνομία στο Κορωπί, μετά από συντονισμένη έρευνα αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 23 τόνοι λαθραίου καπνού, ενώ σύμφωνα με την Αστνομία, οι αξιωματικοί απέτρεψαν οικονομική ζημία 3.700.000 ευρώ περίπου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από την διαφυγή καταβολής ανάλογων φόρων.

Για την υπόθεση συνελήφθη 52χρονος ομογενής, μέλος της συμμορίας που παρασκεύαζε τα λαθραία τσιγάρα, ενώ αναζητείται ένας 50 χρονος που φέρεται ως μέλος της συμμορίας που μίσθωνε το συγκεκριμένο χώρο.

Η επιχείρηση έγινε τις βραδινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στον χώρο του εργοστασίου τον 52χρονο, ομογενής, τη στιγμή που αποσυναρμολογούσε και φόρτωνε σε φορτηγό επικαθήμενο, μηχανολογικό εξοπλισμό προερχόμενο από πλήρη μονάδα γραμμής παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και διαφόρων υλικών παρασκευής.

Σε βάρος του, όπως και σε βάρος του 50χρονου που ταυτοποιήθηκε ως μέλος της συμμορίας, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμμορίας και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (24-10-2018) στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής ράβδων καπνού (τσιγάρα),
  • πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής συσκευασίας τσιγάρων σε πακέτα (πακεταριστική μηχανή),
  • πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία λαθραίων τσιγάρων (φίλτρα, ρολά τσιγαρόχαρτου, σελοφάν, ρολά αλουμινόχαρτου κ.ά.),
  • μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννήτρια, φίλτρα, μηχανή ανάδευσης καπνού, αεροσυμπιεστής κ.ά.),
  • μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ),
  • (148) κούτες καπνού, συνολικού βάρους (23,7) τόνων περίπου,
  • (20) παλέτες με πλήθος κομματιών χάρτου που έφεραν παράνομα ετικέτες διαφόρων εταιρειών και
  • πλήθος ελαττωματικών παραχθέντων τσιγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του χώρου υπήρχαν υποδομές φιλοξενίας τουλάχιστον 10 ατόμων-εργατών (υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνια κλπ).

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων συνεργών του.

ergostasio_tsigarwn1 ergostasio_tsigarwn ergostasio_tsigarwn2 ergostasio_tsigarwn3 ergostasio_tsigarwn4 ergostasio_tsigarwn6

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις