Αθήνα

°C

Δευτέρα

18

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοίγουν στόματα για τον Γιάννο: Ο επιχειρηματίας, οι δεσμίδες και το κελί…
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν στόματα για τον Γιάννο: Ο επιχειρηματίας, οι δεσμίδες και το κελί…

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλα Κουράκου Μέσα σε αυτό το κλίμα και τον φόβο πως θα περάσουν κι άλλοι τα… σίδερα, τα στόματα ανοίγουν. Πρώτος, μίλησε ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει να φέρνει εις πέρας τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου σε […]

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλα Κουράκου

Μέσα σε αυτό το κλίμα και τον φόβο πως θα περάσουν κι άλλοι τα… σίδερα, τα στόματα ανοίγουν.

Πρώτος, μίλησε ο επιχειρηματίας που είχε αναλάβει να φέρνει εις πέρας τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου σε ελβετικές τράπεζες. Όπως υποστήριξε κατά την απολογία του στους ανακριτές μέσα σε κίτρινους φακέλους και σε δεσμίδες έφευγαν τα μετρητά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας.

Πρόκειται για πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση με τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που οδήγησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στις φυλακές:

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ήδη, έχει απολογηθεί στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Στην απολογία του στους ανακριτές ο επιχειρηματίας σφάζει με το βαμβάκι τον πρώην υπουργό, καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζει πως μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές πως τα χρήματα αυτά παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθεσε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Τα χρήματα αυτά κατέληγαν τέλος σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε ακόμη στην απολογία τους ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και ένας έντιμος άνθρωπος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει τέλος στην απολογία του πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κρατείται σε κελί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν και πλέον ουδείς εξ αυτών βρίσκεται σε αυτήν την πτέρυγα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού της συγκεκριμένης πτέρυγας είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κρατείται σε κελί στο τμήμα γυναικών των φυλακών μαζί με άλλες κρατούμενες.

Με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία, αλλά και μισθωμένη κατοικία εκεί, αλλά και ως ύποπτοι νέων αδικημάτων, προφυλακίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις