Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 105 από τους 130 μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο λόγω προσφυγόπουλων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

105 από τους 130 μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο λόγω προσφυγόπουλων

Μόλις 25 από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του Δήμου Σερρών, πήγαν χθες στο σχολείο με τους υπόλοιπους να απέχουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση δέκα προσφυγόπουλων Σύμφωνα με το voria.gr, που επικαλείται τοπικό μέσο των Σερρών, οι γονείς και οι κηδεμόνες των 105 μαθητών, με αυτή την κίνησή τους, […]

Μόλις 25 από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του Δήμου Σερρών, πήγαν χθες στο σχολείο με τους υπόλοιπους να απέχουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση δέκα προσφυγόπουλων

Σύμφωνα με το voria.gr, που επικαλείται τοπικό μέσο των Σερρών, οι γονείς και οι κηδεμόνες των 105 μαθητών, με αυτή την κίνησή τους, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, υπογραμμίζοντας πως τα επιχειρήματα των γονέων «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο εισαγγελέας Σερρών -όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης, όπου και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον αντιπεριφερειάρχη, ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.

«Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην Εκπαίδευση, στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

«Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις