Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς: “Ο Κοτζιάς δε λέει ψέματα ποτέ, δε θα γίνει Βαρουφάκης”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: “Ο Κοτζιάς δε λέει ψέματα ποτέ, δε θα γίνει Βαρουφάκης”

Τη διαβεβαίωση του για την ειλικρίνεια του Νίκου Κοτζία και την απόλυτη ταύτιση του με τη γραμμή της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.  «Ένας πολιτικός παρατηρητής -συνέχισε- θα έβλεπε ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση θέσεων μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών. Η γραμμή για το μακεδονικό δεν έχει αλλάξει. […]

Τη διαβεβαίωση του για την ειλικρίνεια του Νίκου Κοτζία και την απόλυτη ταύτιση του με τη γραμμή της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. 

«Ένας πολιτικός παρατηρητής -συνέχισε- θα έβλεπε ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση θέσεων μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών. Η γραμμή για το μακεδονικό δεν έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Κανείς από τους ΑΝΕΛ δεν θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής της ΝΔ. Κοντεύει 1000 μέρες που ζητάει εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης, είναι λυπηρό», δήλωσε στον News24/7.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο Ν. Κοτζιάς να γίνει Βαρουφάκης, ο κ. Παπάς είπε ότι «ο κ. Κοτζιάς σπάνια λέει ψέματα ή ποτέ, άρα αποκλείεται να γίνει Βαρουφάκης». 

Για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε ότι δεν είναι στο σημείο που θα έπρεπε να είναι οι σχέσεις κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Υπερασπίστηκε τον Π. Πολλάκη λέγοντας ότι εξέφρασε την αγωνία του για την απόδοση δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής 

Σε σχέση με τα μυστικά κονδύλια ο κ. Παππάς ανέφερε τα εξής: «Το 2011 καταργήθηκαν τα μυστικά κονδύλια στο συγκεκριμένο υπουργείο, στη γενική γραμματεία ενημέρωσης. Δεν πρέπει να συζητείται δημόσια με ανεύθυνο τρόπο αυτό το ζήτημα και πρέπει να διευρυνθεί ο έλεγχος. Πρέπει να επεκταθεί και στα άλλα υπουργεία ο έλεγχος από τη Βουλή που γίνεται για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ». 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις