Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φάβα, αυτό το ονειρεμένο πιάτο – Το μυστικό της έμπειρης νοικοκυράς, για να γίνει σαν μους
PLUS

Φάβα, αυτό το ονειρεμένο πιάτο – Το μυστικό της έμπειρης νοικοκυράς, για να γίνει σαν μους

Απίστευτα θρεπτικό πιάτο. Το μυστικό για την τέλεια βελούδινη γεύση στη φάβα, είναι ένα τριμμένο καρότο, που προστίθεται στο βράσιμό της, από το σοτάρισμα κιόλας. Αυτό το καρότο κάνει όλη τη διαφορά. Το δεύτερο στοιχείο που δημιουργεί την τέλεια βελούδινη υφή είναι το μίξερ χειρός. Περάστε τη όταν έχει γίνει, και έτσι η φάβα γίνεται […]

Απίστευτα θρεπτικό πιάτο.

Το μυστικό για την τέλεια βελούδινη γεύση στη φάβα, είναι ένα τριμμένο καρότο, που προστίθεται στο βράσιμό της, από το σοτάρισμα κιόλας. Αυτό το καρότο κάνει όλη τη διαφορά.

Το δεύτερο στοιχείο που δημιουργεί την τέλεια βελούδινη υφή είναι το μίξερ χειρός. Περάστε τη όταν έχει γίνει, και έτσι η φάβα γίνεται σαν μους.

Από εκεί και πέρα με αυτή τη βελούδινη φάβα ως βάση, υπάρχει πάντα η εναλλακτική να την σερβίρεις με τον παραδοσιακό τρόπο, με λάδι, λεμόνι, ρίγανη.

Σχετική εικόνα

Μια άλλη όμως εκπληκτική ιδέα είναι με καραμελωμένα κρεμμύδια σε πετιμέζι συνδυασμένα με καβουρντισμένα κουκουνάρια.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα το πετιμέζι, για να χτίσει τη γευστική της ταυτότητα.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Εύκολη συνταγή που θέλει 5 λεπτά προετοιμασία και περίπου 45 μαγείρεμα, με ανάγκη για συντονισμό μεταξύ βρασίματος της φάβας σε κατσαρόλα και καραμελώματος των κρεμμυδιών σε τηγάνι. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι συνεχώς από πάνω, αλλά θέλει σίγουρα την προσοχή σας ανά πεντάλεπτο κατά το μαγείρεμα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φαβα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις