Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Mετά από τρία χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος. Το πλήρες πρόγραμμα παρουσίασε χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης και διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Κομνηνού. Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί στις 17-29 Οκτωβρίου 2018 στην Ταινιοθήκη και το Exile […]

Mετά από τρία χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει δριμύτερος.

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσίασε χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης και διευθύντρια του φεστιβάλ Μαρία Κομνηνού.

Το 9ο AΑGFF θα διεξαχθεί στις 17-29 Οκτωβρίου 2018 στην Ταινιοθήκη και το Exile Room επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις και φιλοδοξώντας να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ενώ η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει την πανελλαδική πρεμιέρα της νέας τετράωρης ταινίας του Λαβ Ντίαζ.

Το φεστιβάλ θα δείξει επίσης σε πανελλαδική πρώτη τις νέες ταινίες του Φιλίπ Γκραντριέ, του Μαρκ Ράπαπορτ και της Σιαολού Γκουό, στους οποίους έχει ετοιμάσει μεγάλα αφιερώματα. Οι τρεις αβαν-γκαρντ δημιουργοί θα βρίσκονται στην Αθήνα και θα  δώσουν μάστερκλας.

Η Ταινιοθήκη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, υπόσχεται παράλληλα ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σκηνογράφο Γιώργο Ζιάκα.
Πολλές οι ταινίες-έκπληξη  του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, όπως  το “My name is Myeisha” ένα hip hop μιούζικαλ για την αστυνομική βία -θέμα που παραμένει τραγικά επίκαιρο.

Το site του Φεστιβάλ: http://9aagff.tainiothiki.gr/

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις