Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: “Κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: “Κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας η Κρήτη”

«Η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Παράλληλα, εξήγησε ότι  επιλογή της Κρήτης για την Σύνοδο Κορυφής έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται κοντά και στις τρεις χώρες, αλλά γιατί αποτελεί εδώ […]

TSIPASSS

«Η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Παράλληλα, εξήγησε ότι  επιλογή της Κρήτης για την Σύνοδο Κορυφής έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται κοντά και στις τρεις χώρες, αλλά γιατί αποτελεί εδώ και χιλιετηρίδες σταυροδρόμι των τριών πολιτισμών και γενικότερα πολιτιστικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Μεσογείου, με υψηλή γεωστρατηγική αξία διαχρονικά και στις μέρες μας.

«Ελλάδα και Κύπρος είναι περιφερειακός ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας. Δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις στην περιοχή χωρίς την Αίγυπτο», τόνισε, ενώ πρόσθεσε:

«Είναι σαφές ότι λύσεις στο Παλαιστινιακό και στη Λιβυη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο». «Ισορροπία στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έλεγχος των προσφυγικών ροών από την Αφρική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις