Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλημμύρα στη Μάνδρα: Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή των υπόπτων στα ΜΜΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρα στη Μάνδρα: Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή των υπόπτων στα ΜΜΕ

Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για το ποιος έδωσε πληροφορίες στον Τύπο για την κλήτευση υπόπτων στην υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί ποινικά ποιος ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους και κατ’ επέκταση το κοινό, ζητώντας μάλιστα να ελεγχθεί η ενδεχόμενη διάπραξη […]

Αποτέλεσμα εικόνας για άρειος πάγος

Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για το ποιος έδωσε πληροφορίες στον Τύπο για την κλήτευση υπόπτων στην υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί ποινικά ποιος ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους και κατ’ επέκταση το κοινό, ζητώντας μάλιστα να ελεγχθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη μετά από αναφορά υπόπτου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που της κοινοποιήθηκε, στην οποία διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσης.

Νομικοί σχολίαζαν ότι η απόφαση για τη διενέργεια ποινικής έρευνας που αφορά σε δημοσιοποίηση μιας είδησης που αφορά στη φονική πλημμύρα με 23 νεκρούς γεννά πολλά ερωτήματα. Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παραγγελθεί από την εισαγγελέα ΑΠ αντίστοιχη έρευνα για παρόμοια περιστατικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις