Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η τελευταία φωτογραφία του αγνοούμενου δημοσιογράφου εγείρει ερωτήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Η τελευταία φωτογραφία του αγνοούμενου δημοσιογράφου εγείρει ερωτήματα

  Σε σημερινό της δημοσίευμα, η Washington Post παραθέτει την τελευταία φωτογραφία που εμφανίζει ζωντανό τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αρθρογραφούσε για το γνωστό έντυπο. Το στιγμιότυπο είναι απόσπασμα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και παρουσιάζει τον 59χρονο να εισέρχεται στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο δημοσιογράφος φέρεται να πήγε […]

 

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η Washington Post παραθέτει την τελευταία φωτογραφία που εμφανίζει ζωντανό τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος αρθρογραφούσε για το γνωστό έντυπο.

Το στιγμιότυπο είναι απόσπασμα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και παρουσιάζει τον 59χρονο να εισέρχεται στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο δημοσιογράφος φέρεται να πήγε στο προξενείο για τις προετοιμασίες των νομικών εγγράφων για τον επικείμενο γάμο του κι έκτοτε η τύχη του αγνοείται. Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Κασόγκι δε βγήκε ποτέ από το κτήριο, συνεπώς μπορεί να δολοφονήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του προξενείου από πράκτορες της Ριάντ.

Με τη σειρά της, η Σαουδαραβική πλευρά αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πρόθυμη να ανοίξει τις πύλες τις στις τουρκικές έρευνες, ούτως ώστε να αποδειχτεί πως ο δημοσιογράφος αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του.

Ο Κασόγκι ζούσε και δούλευε τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, σαν αυτοεξόριστος. Γνωστός για τη σκληρή κριτική του και ειδικότερα προς το πρόσωπο του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, έγραψε πολλά άρθρα για κάποιες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

 

Η εξαφάνιση του έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων ενώ ενδιαφέρον για την υπόθεση έχουν δείξει, εκτός από τις τουρκικές και σαουδαραβικές αρχές, και οι Ηνωμένες Πολιτείες δια στόματος Mike Pompeo, που κάλεσε τους Σαουδάραβες «να υποστηρίξουν μία ενδελεχή έρευνα και να υπάρξει διαφάνεια στα αποτελέσματα».

 

Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις