Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Τελειώνετε με τη συμφωνία”: Η Μέρκελ στριμώχνει “επικίνδυνα” Σκόπια
ΚΟΣΜΟΣ

“Τελειώνετε με τη συμφωνία”: Η Μέρκελ στριμώχνει “επικίνδυνα” Σκόπια

Συνεχίζει να ασκεί πίεση η Ευρωπαϊκή πλευρά προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος, γεγονός το οποίο μπορεί να φέρει τη λύση του Μακεδονικού ζητήματος και την ένταξη της γείτονος χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, απευθύνοντας επιστολή προς τον Ζόραν Ζάεφ. […]

Συνεχίζει να ασκεί πίεση η Ευρωπαϊκή πλευρά προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος, γεγονός το οποίο μπορεί να φέρει τη λύση του Μακεδονικού ζητήματος και την ένταξη της γείτονος χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, απευθύνοντας επιστολή προς τον Ζόραν Ζάεφ.

Εξ’ αρχής αναφέρει πως “Στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η μεγάλη πλειοψηφία άνω του 90%, εκείνων οι οποίοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα, τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η συμφωνία παρέχει τις ευκαιρίες μιας ιστορικής συνεννόησης και της ενίσχυσης των σχέσεων καλής γειτονίας”

“Επιπλέον, αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την προσέγγιση της χώρας σας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Θα είναι τώρα σημαντικό να προβείτε στα, ασφαλώς, πολύ απαιτητικά, επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας για το όνομα, με τη λήψη απόφασης από τη Βουλή για την απαραίτητη αλλαγή του Συντάγματος. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί σας γι’ αυτόν τον σκοπό”, καταλήγει η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις