Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατό του στις ρόδες ενός αυτοκινήτου, μετά από καταδίωξη από χούλιγκανς, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη η ανθρωποκτονία-έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα- του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου. Αναζητείται και τέταρτος με τις ίδιες κατηγορίες Με εντάλματα τα οποία εκδόθηκαν από τον ανακριτή στον οποίο υπεβλήθη η […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατό του στις ρόδες ενός αυτοκινήτου, μετά από καταδίωξη από χούλιγκανς, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη η ανθρωποκτονία-έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα- του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου.

Αναζητείται και τέταρτος με τις ίδιες κατηγορίες

Με εντάλματα τα οποία εκδόθηκαν από τον ανακριτή στον οποίο υπεβλήθη η δικογραφία, συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες, 24, 26 και 29 χρόνων, ενώ αναζητείται και ο τέταρτος της ομάδας, που σκόρπισε αίμα και θάνατο πέρυσι τον Απρίλιο.

Ήταν 27η του μήνα, το 2017, όταν στο γήπεδο της τούμπας στη Θεσσαλονίκη, διεξαγόταν ο αγώνας της ημιτελικής φάσης Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.

Ο Νάσος είχε παρακολουθήσει τον αγώνα

Ο Νάσος Κωνσταντίνου, ήταν ένας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχε φορέσει τη φόρμα του με διακριτικά του δικέφαλου του Βορρά και είχε παρακολουθήσει τον αγώνα.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν με τραγικό τρόπο λίγο μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μια ομάδα χούλιγκανς έστησε τότε ενέδρες σε οπαδούς του ΠΑΟΚ

Μία παρέα αγνώστων τότε, χωρίς κανένα διακριτικό πάνω τους, έστησαν ενέδρες σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον τους, χτυπώντας τους και τραβώντας τα ρούχα τους με τα διακριτικά.

Ο άτυχος φίλαθλος από την Κύπρο, έφευγε μόνος εκείνο το βράδυ. Είδε ξαφνικά τις επιθέσεις και κάποιους να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του.

Πανικοβλήθηκε κι άρχισε να τρέχει

Το παιδί, πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει να σωθεί, τη στιγμή που ήδη οκτώ οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν δεχθεί επιθέσεις.

Έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο

Διασχίζοντας, όμως, τρέχοντας τη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου, έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου παρά το ότι προσπάθησε να ακινητοποιήσει το όχημα κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Τραυματίστηκε βαρύτατα

Ο 24χρονος, την ίδια ώρα που τέσσερις από τους χτυπημένους οπαδούς του ΠΑΠΟΚ έφθαναν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες κι άλλοι τέσσερις στο Τμήμα για να αναφέρουν όσα συνέβαιναν, έπεφτε βαριά τραυματισμένος στο οδόστρωμα.

Διαπίστωσαν εγκεφαλικό θάνατο

Οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου» όπου μεταφέρθηκε παρά τις προσπάθειές τους διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό του θάνατο.

Πέντε ημέρες αργότερα το άτυχο παιδί, θύμα της μανίας των χούλιγκανς άφηνε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στην απόγνωση την οικογένειά του.

Αρχικά θεωρήθηκε θύμα κοινού τροχαίου

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Νάσος Κωνσταντίνου είχε πέσει θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην προσπάθειά του να διασχίσει το οδόστρωμα.

Όμως, όταν οι αστυνομικοί πήραν και συνδύασαν τις άλλες καταγγελίες για τις επιθέσεις κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, κατάλαβαν γιατί έτρεξε ο νεαρός.

Ξεκίνησε έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται και για   τις άλλες επιθέσεις  είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απρόκλητες σωματικές βλάβες και ληστείες καθώς άρπαζαν τα μπουφάν με τα διακριτικά των θυμάτων τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις