Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δικηγόρος Ζακ: Μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου βρέθηκαν αποτυπώματά του
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Ζακ: Μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου βρέθηκαν αποτυπώματά του

Σε σκληρό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειάς του στην ΕΡΤ, αποτυπώματά του βρέθηκαν μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος -στοιχείο, το οποίο φαίνεται να καταρρίπτει την εκδοχή του κοσμηματοπώλη ότι «έψαχνε». Η Άννυ Παπαρρούσου ανέφερε τα ευρήματα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που στάλθηκε στη Διεύθυνση […]

Σε σκληρό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειάς του στην ΕΡΤ, αποτυπώματά του βρέθηκαν μόνο στην εξώπορτα του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος -στοιχείο, το οποίο φαίνεται να καταρρίπτει την εκδοχή του κοσμηματοπώλη ότι «έψαχνε».

Η Άννυ Παπαρρούσου ανέφερε τα ευρήματα από το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που στάλθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και πλέον αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Εκεί αναφέρεται πως ταυτίστηκε «ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στην εξωτερική επιφάνεια γυάλινης πόρτας εισόδου του κοσμηματοπωλείου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντα Κωστόπουλου Ζαχαρία».

Επίσης, ταυτίστηκαν δύο τμήματα δακτυλικών αποτυπωμάτων -δεξιός παράμεσος και δεξιός κοτίτης- του κοσμηματοπώλη, τα οποία βρέθηκαν «σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων εντός του κοσμηματοπωλείου».

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο στις 21 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν τμήματα αποτυπωμάτων που «παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω», ενώ τμήμα αποτυπώματος που εντοπίστηκε στην επιφάνεια κορνίζας, η οποία αποτελεί πειστήριο, «είναι ανόμοιο με τα αποτυπώματα των ανωτέρω».

Όσον αφορά στο νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, με τις στιγμές πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο, η κυρία Παπαρρούσου είπε πως οι δύο άνδρες που φαίνονται να εμποδίζουν τον 33χρονο να μπει στο κατάστημα, «φαίνεται να παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταγράφονται πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοποίησης του θανόντος».

«Αν και τα δεδομένα θα αναλυθούν περισσότερο ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν, θα πρέπει τα άτομα αυτά να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν και να καταθέσουν στον ανακριτή» συμπλήρωσε η δικηγόρος και σημείωσε ότι έχει πλέον έχει καταρριφθεί το αρχικό σενάριο περί ληστείας, κλοπής ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ενέργειας.

Απεναντίας, «αναδύεται μια άλλη πραγματικότητα μάλλον εκφοβισμού του, η οποία θα αναλυθεί από κάθε λεπτομέρεια», επισήμανε η κυρία Παπαρρούσου και αναφέρθηκε σε κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή ότι ο Ζακ φώναξε «βοήθεια» και σε ακόμη μία μαρτυρία υπαλλήλου παρακείμενου καταστήματος, που περιγράφει παρόμοιο περιστατικό με το συγκεκριμένο βίντεο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης προχωράει «περίεργα αργά», είπε επίσης η δικηγόρος. «Δεν έχουμε τα δεδομένα που θα έπρεπε να είχαμε, όπως συμβαίνει σε όλες τις δικογραφίες» και κατέληξε, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο. Το θέμα είναι ποιος τα έχει και γιατί δεν τα εισφέρει στην ανάκριση, προκειμένου να έχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης;».

Δείτε ακόμη:

Αποτέλεσμα εικόνας για ζακ κωστόπουλος

Βίντεο – ντοκουμέντο «ρίχνει φως» στις τελευταίες στιγμές του Ζακ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις