Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 259 θάνατοι από… selfie τα τελευταία χρόνια
ΚΟΣΜΟΣ

259 θάνατοι από… selfie τα τελευταία χρόνια

Γνωρίζουμε όλοι κάποιον που θα έφτανε στα άκρα για μια… selfie , ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε με ακρίβεια μέχρι τώρα είναι πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι από το 2011 έως το 2017, είχαμε 259 θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να τραβήξουν […]

Αποτέλεσμα εικόνας για selfie on top

Γνωρίζουμε όλοι κάποιον που θα έφτανε στα άκρα για μια… selfie , ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε με ακρίβεια μέχρι τώρα είναι πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι από το 2011 έως το 2017, είχαμε 259 θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να τραβήξουν μια επικίνδυνη selfie. Οι κυριότερες αιτίες θανάτου ήταν οι πνιγμοί, τα μέσα μεταφοράς, οι πτώσεις ενώ υπήρξαν θάνατοι από ζώα, από ηλεκτροπληξία και από πυροβολισμούς.

Ο μέσος όρος των θυμάτων ήταν 23 ετών, ενώ το 72,5% ήταν άνδρες και το 27,5% γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Τα περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά συνέβησαν στην Ινδία και ακολούθως σε Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν.

Τα περιστατικά θανάτου από selfie αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, καθώς το 2011 είχαν σημειωθεί μόλις τρεις θάνατοι, ενώ το 2016 έφτασαν τους 98 και το 2017 τους 93. Μάλιστα ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος αν υπολογιστούν π.χ και κάποια θανατηφόρα τροχαία.

Οι μόδα των selfie σαρώνει όλο τον κόσμο καθώς εκτιμάται πως ένα εκατομμύριο selfie τραβιούνται κάθε μέρα από νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Μάλιστα οι ερευνητές προτείνουν κάποια τουριστικά μέρη αλλά και άλλες περιοχές να χαρακτηριστούν “ζώνες χωρίς selfie”. Τέτοια μέρη είναι οι λίμνες, οι κορυφές βουνών, τα ψηλά κτίρια και όποια άλλη περιοχή θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα θανατηφόρου περιστατικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις