Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μεταφορά παράτυπων μεταναστών με σούπερ λουξ αυτοκίνητα, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφορά παράτυπων μεταναστών με σούπερ λουξ αυτοκίνητα, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Με… πολυτελή οχήματα, τα οποία συνήθως μεταφέρουν επίσημα πρόσωπα, διακινούσαν παράτυπους μετανάστες πέντε αλλοδαποί διακινητές, μέλη και εγκέφαλοι, οργανωμένου κυκλώματος. Χρησιμοποιούσαν τα… λουξ οχήματα, ακριβώς για να απομακρύνουν τις υποψίες των συνοριακών φυλάκων, οι οποίοι συνήθως διαπιστώνουν ότι η μεταφορά των παράτυπων μεταναστών έναντι αδράς αμοιβής γίνεται σε κρύπτες φορτηγών, οχημάτων ιδιωτικής […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… πολυτελή οχήματα, τα οποία συνήθως μεταφέρουν επίσημα πρόσωπα, διακινούσαν παράτυπους μετανάστες πέντε αλλοδαποί διακινητές, μέλη και εγκέφαλοι, οργανωμένου κυκλώματος.

Χρησιμοποιούσαν τα… λουξ οχήματα, ακριβώς για να απομακρύνουν τις υποψίες των συνοριακών φυλάκων, οι οποίοι συνήθως διαπιστώνουν ότι η μεταφορά των παράτυπων μεταναστών έναντι αδράς αμοιβής γίνεται σε κρύπτες φορτηγών, οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, με μικρά βανάκια και όλα τα παρεμφερή.

Η ενδελεχής παρακολούθηση όμως των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου οδήγησαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε παράνομα άτομα τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς ηλικίας 25, 26, 33, 36 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.

Η αρχή του ξηλώματος ήρθε όταν αστυνομικοί εντόπισαν τρία πολυτελή οχήματα να κινούνται στην Εγνατία Οδό με… μεγάλο αριθμό επιβατών, τους οποίους και αποβίβασαν στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Οι μεταφερόμενοι προσπάθησαν να φύγουν ατάκτως προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν οι τρείς οδηγοί τους.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι οδηγοί δύο ακόμη επιβατικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως προπομπούς προκειμένου να εντοπίζουν πιθανά σημεία αστυνομικού ελέγχου και να αποφεύγεται η διέλευση των παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών.

Προκειμένου να μεταφέρονται όσο το δυνατό περισσότερα άτομα, κάποιοι από τους αλλοδαπούς μεταφέρονταν ακόμη και στους αποθηκευτικούς χώρους των οχημάτων.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε  οχήματα, δώδεκα  κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις