Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

27

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις – Δεν θα αλλάξει τίποτα χωρίς το “οκ” των θεσμών
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις – Δεν θα αλλάξει τίποτα χωρίς το “οκ” των θεσμών

Για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, θα πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι ακόμη 100% ελεύθερη. Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf ο κ. Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το […]

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ.jpg

Για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, θα πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι ακόμη 100% ελεύθερη.

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf ο κ. Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα αντιστρέψει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, απάντησε:

«Όχι. Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρά καλύτερος του αναμενομένου. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αλλάξουν τις πολιτικές τους, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν έχουν αποδεσμευθεί ακόμη 100%».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ολλανδία θέλει πίσω τα χρήματά της, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Όχι, ο ESM θέλει πίσω τα χρήματά του. Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον Ολλανδό φορολογούμενο. Ούτε ένα σεντ από χρήματα του Ολλανδού φορολογούμενου δεν έχει δαπανηθεί έως τώρα για τα ελληνικά πακέτα στήριξης».

Δείτε ακόμη: 

χερια.jpg
Συνεχίζεται το μαρτύριο με τις συντάξεις – Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, υιοθετώντας τη στρατηγική των σεναρίων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις