Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει και… παίρνει κεφάλι!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει και… παίρνει κεφάλι!

  Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με 0-1 επί του Ολυμπιακού είναι βάλσαμο, λένε οι οπαδοί του και δεν έχουν άδικο. Αυτό το Σαββατοκύριακο παίζουν ΑΕΚ-Ολυμπιακός σε μία νέα τροπή στο Πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Λουτσέσκου δήλωσε:  «Κρατάμε δύο παραμέτρους. Η μία είναι το πνεύμα πως παλέψαμε στο γήπεδο και η δεύτερη […]

 

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με 0-1 επί του Ολυμπιακού είναι βάλσαμο, λένε οι οπαδοί του και δεν έχουν άδικο. Αυτό το Σαββατοκύριακο παίζουν ΑΕΚ-Ολυμπιακός σε μία νέα τροπή στο Πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Λουτσέσκου δήλωσε:  «Κρατάμε δύο παραμέτρους. Η μία είναι το πνεύμα πως παλέψαμε στο γήπεδο και η δεύτερη πως είχαμε το μυαλό να αντιδράσουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι και τύχη και εμείς την είχαμε. Το να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο, να κερδίσεις την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις, είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι πολύ σκληρό. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχουμε βάλει ούτε ένα γκολ σε αυτό το ματς. Ο κόσμος έχει μείνει στη θέση του, γιατί αναγνωρίζει την αυτοθυσία της ομάδας, την προσπάθεια και την ποιότητά της. Παρόλο που δεν πήραμε το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι αν παίζουμε έτσι στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι χάσαμε τους τρεις βαθμούς, αυτό δεν αλλάζει. Πραγματικά όμως νομίζω ότι δείξαμε πολύ μεγάλη ποιότητα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι έτσι, αλλά είναι δύσκολο να συμβαίνει πάντα αυτό αν παίζουμε με αυτό τον τρόπο».

Ο ΠΑΟΚ, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το κακό του ξεκίνημα και τη φάση του Καμαρά στο 2′, όπου ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του, κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει, αν και δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ένα αυτογκόλ ήταν αρκετό τελικά. Σίγουρα για τον ΠΑΟΚ που χωρίς τελική μέχρι το… 96′ στο δεύτερο ημίχρονο έφυγε από το Φάληρο με το διπλό. Δεύτερη σερί νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά στα ντέρμπι, συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα και πλέον έπιασε και κορυφή (μαζί με Ατρόμητο). Όμως για να φύγει με το διπλό έπρεπε ο Πασχαλάκης να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση (τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις), ο Χασάν να σημαδεύει δοκάρι και τις διαφημιστικές ταμπέλες και οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά να μην μπορούν να κάνουν γκολ μία από τις 15 τελικές που έφτιαξαν στο δεύτερο ημίχρονο (23 συνολικά).

Μεγάλη η συνεισφορά του Πασχαλάκη στο «διπλό» των Θεσσαλονικέων, με τις τρομερές του αποκρούσεις. Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε 23 τελικές στο ματς και ένα δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το… ζητούμενο, να σκοράρει και να μην ηττηθεί από έναν συνδιεκδικητή του τίτλου. Την επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες θα πάνε στην έδρα της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός: «Η ΕΡΤ στηρίζει πρωτάθλημα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις