Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το Εθνικό Θέατρο Αιθιοπίας έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το Εθνικό Θέατρο Αιθιοπίας έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Το Ηρώδειο φιλοξενεί για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο της Αιθιοπίας, τον μεγαλύτερο και τον μόνο ομοσπονδιακό πολιτιστικό οργανισμό της αφρικανικής αυτής χώρας. Η παράσταση, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, λέγεται «Barefoot in Athens – Socrates Life» και θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το έργο βασίζεται σε δύο Διαλόγους του […]

Σχετική εικόνα

Το Ηρώδειο φιλοξενεί για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο της Αιθιοπίας, τον μεγαλύτερο και τον μόνο ομοσπονδιακό πολιτιστικό οργανισμό της αφρικανικής αυτής χώρας.

Η παράσταση, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, λέγεται «Barefoot in Athens – Socrates Life» και θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το έργο βασίζεται σε δύο Διαλόγους του Πλάτωνα («Φαίδων» και «Κρίτων») και στην «Απολογία του Σωκράτη» και είναι αφιερωμένο στη ζωή του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιθιοπίας και τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Ελλάδας στην Αιθιοπία και μόνιμου αντιπροσώπου στην Αφρικανική Ένωση Νικολάου Χ. Πατακιά.

«Πρόκειται για έναν ύμνο στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας του λόγου, τις οποίες δίδαξε και για τις οποίες θυσίασε τη ζωή του ο Σωκράτης» τόνισε ο κ. Πατακιάς στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση της παράστασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις