Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η ανεργία πέφτει, αλλά με χαμηλούς μισθούς…
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανεργία πέφτει, αλλά με χαμηλούς μισθούς…

  Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης […]

 

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις. Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης -που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ:

  1. Η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί –μετά το 2014- να διευρύνεται ανησυχητικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης –στις νέες προσλήψεις- το μήνα Αύγουστο του 2018 εκτοξεύτηκαν στο 55,88%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 44,12%!

Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης εμφανίζεται αρνητικό (-7.748), επιβεβαιώνοντας τoν εποχικό χαρακτήρα των θέσεων απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΨΩΝΙΑ.jpg

«Πλαστικό χρήμα» παντού: Μόνο με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 200 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις