Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η κυβέρνηση… πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για τις συντάξεις
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η κυβέρνηση… πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για τις συντάξεις

    Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα ληφθεί πιθανότατα η απόφαση για την περικοπή ή μη των συντάξεων, στο πλαίσιο της εξέτασης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης. Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την 1η Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που τελικά […]

 

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-1.jpg

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα ληφθεί πιθανότατα η απόφαση για την περικοπή ή μη των συντάξεων, στο πλαίσιο της εξέτασης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup την 1η Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που τελικά κρατούν την τύχη μας, είναι πολύ απασχολημένοι με τα προβλήματα των δικών τους ψηφοφόρων όπως φαίνεται.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, ανέφερε ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη. Πρώτα θα κατατεθεί προς έγκριση το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις 15 Νοεμβρίου η Κομισιόν θα εκδώσει την έκθεσή της επί των προϋπολογισμών και κατόπιν, πολύ αργότερα, στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα πάρουν αποφάσεις όχι μόνον με τεχνοκρατικά αλλά κυρίως με πολιτικά κριτήρια.

Το σίγουρο είναι πως μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιήσει τις οικονομικού περιεχομένου επαφές του στη Νέα Υόρκη, χωρίς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Δημήτρη Λιάκο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις