Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάνθρωπη υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης παράτυπων μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Απάνθρωπη υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης παράτυπων μεταναστών

Του Πέτρου Καρσιώτη Στη σύλληψη τεσσάρων Αφγανών και Πακιστανών δουλεμπόρων για απάνθρωπη υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης 65 παράτυπων μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης. Οι αλλοδαποί, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κρατούνταν σε κτίσμα σε αγροτική περιοχή του […]

Αποτέλεσμα εικόνας για καρσιωτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη σύλληψη τεσσάρων Αφγανών και Πακιστανών δουλεμπόρων για απάνθρωπη υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης 65 παράτυπων μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Οι αλλοδαποί, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κρατούνταν σε κτίσμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης, ενώ οι δράστες απαιτούσαν  από 1.500 έως 3.000 ευρώ από τον καθένα για την απελευθέρωση τους.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν είδαν τρεις εκ των συλληφθέντων, που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, την ώρα που προσέγγισαν κτίσμα σε χωριό κοντά στη Μεγάλη Βόλβη, με σκοπό την αποβίβαση αλλοδαπών που μετέφεραν παράνομα.

Σε έρευνα που έκαναν στο εσωτερικό του κτιρίου, εντοπίστηκαν 65 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, φύλακας. Οι παράτυποι μετανάστες μπήκαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών, αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, αντίστασης, απείθειας και κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις