Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Γκεστράνιους: Υπέρ του VAR αλλά “πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκεστράνιους: Υπέρ του VAR αλλά “πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες”

Υπέρ της χρήσης VAR είναι ο 40χρονος Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, που  θα διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική της Super League. «Είναι σίγουρα  πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ιδέα είναι καλή για να  αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα λάθη στο παιχνίδι. […]

Mattias-Gestranius

Υπέρ της χρήσης VAR είναι ο 40χρονος Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, που  θα διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική της Super League.

«Είναι σίγουρα  πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η ιδέα είναι καλή για να  αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα λάθη στο παιχνίδι. Το VAR είναι καλό και για εμάς, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά», τόνισε, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του, ο μοναδικός Φινλανδός διαιτητής που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της FIFA, από το 2011.

«Ας ελπίσουμε ότι τα λάθη θα περιοριστούν με την χρήση τεχνολογίας. Στους αγώνες συμβαίνουν καταστάσεις που δεν είναι εντελώς άσπρες ή μαύρες. Οι αγώνες θα συνεχίσουν να συζητιούνται όσο τα ρομπότ δεν θα λαμβάνουν αποφάσεις αντί του διαιτητή.

Όμως αυτός ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να διατηρηθεί. Διαφορετικά, πρόκειται να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα χρειαστεί μία καλή εκπαίδευση για τους διαιτητές. Εγώ χαιρετίζω την εισαγωγή του, αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες», πρόσθεσε ο γεννημένος στις 7 Ιουνίου 1978 Φινλανδός διαιτητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις