Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το φλέγμα στον λαιμό
ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το φλέγμα στον λαιμό

Το φλέγμα δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όμως αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να φράξει και να ερεθίσει τους βρογχικούς σωλήνες. Εκτός από λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και τη βρογχίτιδα, το φλέγμα μπορεί να προκληθεί από μια αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικές ουσίες, όπως στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα, τις κατεστραμμένες […]

Το φλέγμα δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όμως αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να φράξει και να ερεθίσει τους βρογχικούς σωλήνες.

Εκτός από λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και τη βρογχίτιδα, το φλέγμα μπορεί να προκληθεί από μια αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικές ουσίες, όπως στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα, τις κατεστραμμένες φωνητικές χορδές και το υπερβολικό κάπνισμα.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από το φλέγμα στον λαιμό

Ατμός

Η εισπνοή ατμού είναι ο καλύτερος και ο πιο απλός τρόπος. Η εισπνοή ατμού εντός των ρινικών διόδων βοηθά να κρατήσετε το φλέγμα σε υγρή μορφή, ώστε να είναι ευκολότερο να το αποβάλλετε.

Κάντε ένα ζεστό ντους δύο φορές την ημέρα. Φροντίστε το νερό να είναι πολύ ζεστό, ώστε να προκληθούν υδρατμοί, κλείστε την πόρτα του μπάνιου και μείνετε μέσα για 10 λεπτά τουλάχιστον.

Εναλλακτικά, χύστε ζεστό νερό που βράζει σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας, σκύψτε πάνω από το μπολ και εισπνεύστε τον ατμό για πέντε έως 10 λεπτά.

Αλατόνερο

Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος. Το ζεστό νερό είναι καταπραϋντικό για τον ερεθισμένο λαιμό και το αλάτι βοηθά να καταστρέψει τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Συνεπώς μειώνεται και η γενική παραγωγή φλέματος.

Αναμίξτε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Κάντε γαργάρα με το διάλυμα.

Επαναλάβετε αυτήν την θεραπεία αρκετές φορές την ημέρα.

Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την διάσπαση της βλέννας και του φλέγματος. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, οπότε και βελτιώνει την αντίσταση του σώματος απέναντι στις λοιμώξεις.

Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού από χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε αυτό το διάλυμα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να καταπραΰνεται τον λαιμό σας και να μειώσετε την παραγωγή φλέματος.

Δείτε ακόμη:

Πονόλαιμος: Τέσσερις τροφές που θα σας ανακουφίσουν άμεσα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις