Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κυριάκος για Σκοπιανό: Η σημερινή αποκάλυψη με επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κυριάκος για Σκοπιανό: Η σημερινή αποκάλυψη με επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο

Αιχμηρό σχόλιο για την αποκάλυψη των Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν από το 2008 να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους “Μακεδόνες” που […]

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αιχμηρό σχόλιο για την αποκάλυψη των Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν από το 2008 να ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους “Μακεδόνες” που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες.

Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».

Το έγγραφο που έφεραν στη δημοσιότητα τα Wikileaks που δείχνει ότι ουσιαστικά η ΠΓΔΜ όχι μόνο δεν υποχώρησε για όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, αλλά κατοχύρωσε πλήρως τις θέσεις που είχε διατυπώσει από το 2008, προκάλεσε πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

«Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα απηχούν τις θέσεις Γκρουέφσκι και μοντέλο διπλής ονομασίας. Η ελληνική πλευρά πέτυχε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Και σε διμερές και σε πολυμερές επίπεδο» απαντάει κυβερνητικός αξιωματούχος όπως γράφει το iefimerida.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, του 2008, παρότι ο σημερινός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρουσιάζει τον εαυτό του να έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις για να φθάσει σε συμφωνία, όλα όσα πέτυχε στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, είναι οι στόχοι που είχαν τα Σκόπια από παλιά.

Δείτε ακόμη:

Ζαεφ Τσιπρας

Εμπιστευτικό έγγραφο των Wikileaks για τα Σκόπια αποκαλύπτει τα «παραμύθια» του Ζάεφ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις