Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Δεν φταίμε εμείς» για ακόμη μία φορά από την κυβέρνηση
ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν φταίμε εμείς» για ακόμη μία φορά από την κυβέρνηση

Το «δεν φταίμε εμείς» φαίνεται πως έχει γίνει μόνιμη επωδός στα κυβερνητικά χείλη για όλα τα ζητήματα, από καταστροφικά συμβάντα μέχρι ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών. Έτσι από τη Μάνδρα και το Μάτι φτάσαμε στους παιδικούς σταθμούς, εκτός των προγραμμάτων των οποίων θα μείνουν περίπου 35.000 παιδιά. Η αρμόδια υπουργός κα Θεανώ Φωτίου δηλώνει […]

Το «δεν φταίμε εμείς» φαίνεται πως έχει γίνει μόνιμη επωδός στα κυβερνητικά χείλη για όλα τα ζητήματα, από καταστροφικά συμβάντα μέχρι ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών. Έτσι από τη Μάνδρα και το Μάτι φτάσαμε στους παιδικούς σταθμούς, εκτός των προγραμμάτων των οποίων θα μείνουν περίπου 35.000 παιδιά.

Η αρμόδια υπουργός κα Θεανώ Φωτίου δηλώνει ότι τα τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί… δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί.  Σύμφωνα δε με τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα, «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός».

Το γεγονός πυροδότησε μία ακόμη έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομών. «Άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35.000 παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών. Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», ανέφερε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη.

Από την πλευρά το ΚΚΕ σε σχετική ερώτησή του, που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611! Πάρα τις πομπώδεις διακηρύξεις για τη δήθεν δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών τελικά είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά που αποκλείονται και φέτος, 15.455 βρέφη και 29.678 νήπια από τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και 21.958 παιδιά από τις δομές των ΚΔΑΠ.

Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 έως 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%!! Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση. Οικογένειες που δεν θα μπορέσουν, σε μεγάλο βαθμό, να ανταποκριθούν στα τροφεία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών (εφόσον καταφέρουν να βρουν θέση), πόσο μάλλον στα δίδακτρα των ιδιωτικών, θα βρεθούν σε σοβαρό αδιέξοδο από το Σεπτέμβρη, καθώς δεν θα έχουν πού να αφήσουν το παιδί τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

80% επιτυχία στις Πανελλαδικές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις