Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκόπια: Σταθερά μπροστά το «ναι» για το επικείμενο δημοψήφισμα
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σταθερά μπροστά το «ναι» για το επικείμενο δημοψήφισμα

Μια νέα δημοσκόπηση έλαβε χώρα στα Σκόπια αναφορικά με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου σχετικά με το αν θα αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας από «Μακεδονία» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με […]

Μια νέα δημοσκόπηση έλαβε χώρα στα Σκόπια αναφορικά με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου σχετικά με το αν θα αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας από «Μακεδονία» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ποσοστό της τάξης του 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως ή μερικώς με την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Παράλληλα, σε ποσοστό 49% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ κατά δήλωσε πως προτίθεται να ταχθεί το 22%. Συνολικά υπέρ της συμμετοχής της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. τάσσεται το 83% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, ενώ το ίδιο ποσοστό υπέρ του ΝΑΤΟ ανέρχεται στο 77%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατεχόμενα: Με drone τα ναρκωτικά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις