Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μάστιγα τα ναρκωτικά στην Ελλάδα – Δεκάδες συλλήψεις σε λίγα 24ωρα
ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα τα ναρκωτικά στην Ελλάδα – Δεκάδες συλλήψεις σε λίγα 24ωρα

Μάστιγα έχει γίνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα, με τις συλλήψεις να μην έχουν σταματημό. Μόλις σε λίγες ημέρες, η ΕΛΑΣ κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε αρκετούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθημερινά. Δύο 28χρονοι που εισήγαγαν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα συνελήφθησαν σε περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Πρόκειται […]

ναρκωτικα

Μάστιγα έχει γίνει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη χώρα, με τις συλλήψεις να μην έχουν σταματημό. Μόλις σε λίγες ημέρες, η ΕΛΑΣ κατάφερε να περάσει χειροπέδες σε αρκετούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθημερινά.

Δύο 28χρονοι που εισήγαγαν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα συνελήφθησαν σε περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, μέλη σπείρας , οι οποίοι με τη χρήση πλαστικής βάρκας εισήγαγαν μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1.029 γραμμαρίων και ακολούθως κινούμενοι πεζή την μετέφεραν στην ενδοχώρα.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν μεσημέρι στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από την Τουρκία στη χώρα μας ποσότητες ηρωίνης.

Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη τους οι δράστες αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς προκειμένου να την αποφύγουν. Κατασχέθηκαν η συσκευασία ηρωίνης , η πλαστική βάρκα και τα κουπιά της καθώς και μια τρόμπα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Ρέθυμνο 

Συνελήφθησαν, δύο άτομα για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, στο Ρέθυμνο, με την αστυνομία να πραγματοποιεί έλεγχο σε χώρο χρήσης του ενός εξ αυτών.

Πρόκειται για έναν 19χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στους οποίους μετά από προσωπικό έλεγχο βρέθηκε στον 19χρονο του και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 190 γραμμάρια κάνναβης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 19χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης στην επιφάνειά της.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 19χρονος ενεργούσε κατ’ εντολή του 23χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη. Οι δύο νέοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Επίσης συνελήφθη, 31χρονος Έλληνας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου για κατοχή κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες έρευνα σε σπίτια του 31χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 66,3 γραμμάρια κάνναβης και ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν την απαιτούμενη από το νόμο ιατρική συνταγή.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ηγουμενίτσα

Περισσότερα από 86 κιλά ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε 34χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο δάπεδο του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού καθώς και κάτω από τις πόρτες, οι αστυνομικοί 84 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 86 κιλών και 230 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για χρήση πλαστού εγγράφου και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες στο κέντρο της πόλης (Πλατεία Αγίου Γεωργίου), δύο άτομα ηλικίας 22 και 26 ετών (γυναίκα – άντρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες έπειτα από συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους, στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, κατά την οποία ο 26χρονος απέρριψε στο έδαφος μικροδέμα κάνναβης.

Επίσης, στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκε χρηματικό ποσό ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε κοντινό σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η μεταξύ τους συναλλαγή, βρέθηκαν 2 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων τα οποία είχε αποκρύψει η ίδια.

Αγρίνιο

Χειροπέδες σε 64χρονο, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, πέρασαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, στα Καλύβια Αγρινίου. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπου εντόπισαν και εκρίζωσαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27 γραμμάρια χασίς, καθώς και ένα πιστόλι με γεμιστήρα. Ο συλληφθείς με την σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αγρινίου.

Βέροια

Στην σύλληψη ενός 48χρονου Έλληνα προχώρησαν στη Βέροια, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

Επίσης στην οικία του εντοπίστηκε και μία γεννήτρια, η οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί το προηγούμενο διάστημα από Ιερά Μονή και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο της.

Μυλοπόταμος

Από νωρίς στα βάσανα ένας 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Στη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε χώρους της οικίας  και του ποιμνιοστασίου που χρησιμοποιεί ο 18χρονος κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 635 γραμμάρια κάνναβης, 10 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς ύψους έως 1,5 μέτρου και δύο μαχαίρια.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Δείτε ακόμη:

«Ντου» της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς: Όπλα, ναρκωτικά και χιλιάδες ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις