Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περιβαλλοντική ανησυχία στην Ισπανία εξαιτίας των γουρουνιών
PLUS

Περιβαλλοντική ανησυχία στην Ισπανία εξαιτίας των γουρουνιών

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ισπανίας, για πρώτη φορά φέτος οι χοίροι ξεπέρασαν σε πληθυσμό τους κατοίκους της χώρας. Συγκεκριμένα, είναι 50 εκατομμύρια έναντι 46,5 εκατομμυρίων Ισπανών. Η ανησυχία έγκειται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας κρέατος, η οποία ωστόσο απέφερε πέρυσι στην ισπανική οικονομία 6 δισ. ευρώ. Η παραγωγή της ξεπέρασε […]

Ιβηρικοί χοίροι βόσκουν σε δάση δρυός στην Ισπανία

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ισπανίας, για πρώτη φορά φέτος οι χοίροι ξεπέρασαν σε πληθυσμό τους κατοίκους της χώρας. Συγκεκριμένα, είναι 50 εκατομμύρια έναντι 46,5 εκατομμυρίων Ισπανών.

Η ανησυχία έγκειται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας κρέατος, η οποία ωστόσο απέφερε πέρυσι στην ισπανική οικονομία 6 δισ. ευρώ. Η παραγωγή της ξεπέρασε τους 4 εκατομμύρια τόνους προϊόντων χοιρινού κρέατος.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 9 εκατομμύρια ζώα από το 2013 και ο αυξανόμενος πληθυσμός των ζώων αποτελεί τον τέταρτο βασικό παράγοντα για την παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου. Ακολουθούν οι μεταφορές, ηπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ηβιομηχανία. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω κλάδος καταναλώνει επίσης τεράστιες ποσότητες νερού σε μια χώρα που πλήττεται συχνά από ξηρασία. Κάθε γουρούνι καταναλώνει κατά μέσο όρο 15 λίτρα την ημέρα. Επίσης, η βιομηχανία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο νερό από τις πόλεις Σαραγόσα, Σεβίλλη και Αλικάντε. Τέλος, τα νιτρικά από τα απόβλητα των ζώων αρχίζουν επίσης να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, λένε οι περιβαλλοντολόγοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

γατα

Μια απίθανη αληθινή ιστορία: Η Boo, επέστρεψε σπίτι, 13 χρόνια μετά (pics-vid)

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις