Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / «Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ατλέτικο – Άρπαξε το στέμμα από τη Ρεάλ! (vids)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η Ατλέτικο – Άρπαξε το στέμμα από τη Ρεάλ! (vids)

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ατλέτικο κατέκτησε το Super Cup της Ευρώπης, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Ταλίν, νίκησε 4-2 στην παράταση την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν ο πρώτος τελικός του θεσμού, όπου αντίπαλοι ήταν δύο ομάδες από την ίδια πόλη, αλλά και το πρώτο επίσημο ματς του Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο […]

uefa-super-cup-2018-atletico-exorcise-champions-league-demons-as-real-madrid-face-season-of-transition

Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ατλέτικο κατέκτησε το Super Cup της Ευρώπης, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Ταλίν, νίκησε 4-2 στην παράταση την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν ο πρώτος τελικός του θεσμού, όπου αντίπαλοι ήταν δύο ομάδες από την ίδια πόλη, αλλά και το πρώτο επίσημο ματς του Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ, η οποία με την σειρά της έδωσε τον πρώτο επίσημο αγώνα στην μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή και ηττήθηκε.

Η Ατλέτικο μόλις στο 49ο δευτερόλεπτο και μετά από ατομική προσπάθεια, ο Ντιέγκο Κόστα με σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας έτσι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του θεσμού.

Η συνέχεια ανήκε στην Ρεάλ, που πέτυχε την ανατροπή, αρχικά στο 27′ με κεφαλιά του Μπενζεμά σε σέντρα του Μπέιλ και στη συνέχεια στο 63΄ με πέναλτι, που δόθηκε επειδή ο Χουανφράν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και εκτέλεσε ο Σέρχιο Ράμος.

https://twitter.com/Marickian/status/1029854503871434752

Ωστόσο, στο 79′, ο Χουανφράν εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του Μαρσέλο, έδωσε στον Κορέα κι αυτός στον Ντιέγκο Κόστα, που από κοντά «εκτέλεσε» για δεύτερη φορά τον Νάβας. Έτσι με το 2-2 το ματς πήγε στην παράταση.

https://twitter.com/D9INE_NEXUS/status/1029846370516008961

Στο 98′ και μετά από νέο λάθος της άμυνας της Ρεάλ, ο Σαούλ με σουτ «κεραυνό» έκανε το 3-2. Και στο 102΄, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Κόκε με πλασέ πάνω στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη σε 4-2, ολοκληρώνοντας έτσι την ανατροπή στην ανατροπή του ισπανικού «εμφυλίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις